keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressLokális szerver

Kategóriák : Alkalmazás


• Bevezető
Lokális szerver könnyen beszerezhető az alábbi címen. Az EasyPHP egy WAMP tipusú szerver, amely magába foglal egy Apache webszervert, egy mySQL adatbázis szervert és egy PHP értelmezőt. Ha programot feltelepítettük, semmi más dolgunk nincs, minthogy indítsuk el. A program rezidens marad mindig, amelyet a tálca jobb oldalán egy kis e ikon mutat.

VargaWeb

• Webszerver működése
A szervert minden böngésző látja. Elérhető http://localhost címet beírva a címsorba. A webszerver alkalmazás /www/ könyvtárába másolhatjuk a saját webes programjainkat.

• mySQL működése
Az adatbázis szerverhez ha kapcsolódunk, akkor használjuk felhasználó névként a root nevet. Ez utóbbi felhasználói jelszava pedig egy üres sztring. Localhost név egy lokális elnevezés, amely a 127.0.0.1 IP címmel van ellátva.

• PHPmyAdmin
Ez utóbbi PHP-ban íródott kezelőfelülete a rendszernek, tulajdonképpen egy adatbáziskezelő felhasználói felület, amelyben egy adatbázist megnyithatunk, exportálhatunk adatokat szövegfájlba, .sql állományokat importálhatunk, azaz futtathatunk CREATE, UPDATE, INSERT, DELETE lekérdezéseket, vagyis egy szövegfájlba elhelyezett utasítások láncolatát. Ha a tálcán a rezidens programok között a kis e-re jobb egér gombbal megjelenő lokális menüben az Adminisztráció menüpontot választjuk, akkor megnyílik a képen látható kezelőfelület. Itt az Open gombbal nyithatjuk meg a PhpmyAdmin-t.


A program letölthető innen – Kattints ide a letöltéshez.

 

Weblap kód Designer