keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressMentés webre és eszközökre

Kategóriák : Photoshop

• Photoshop – mentés webre és eszközökre

A Photoshop-ban az egész webdesign-t kiírhatjuk webes eszközre, amely azt jelenti, hogy képeket, a méretre vágott képrészeket és a hozzájuk tartozó .html forrást menti lemezre a grafikai program.

Photoshop-ban ehhez a funkcióhoz tartozik a „Szelet eszköz”. A szelet eszközzel pixelről pixelre jelölhetünk ki négyzet alakú darabokat az egész felületen. Ezek a négyzetes részek aztán illeszkednek egymáshoz vagy különálló részeket alkothatnak. A mentésre került HTML állomány pedig táblázatos formában adja meg a forráskódot, úgy hogy összeilleszti a kép felvágott részeit és az <img .. /> taggal megadja azokat táblázatos formában.

photoshop tool

Az internetről ingyenesen vagy némi összegért tölthetünk le websablonokat, amelyeket a szelet eszközzel részekre tagolhatunk.

Vegyük például a weboldal fejrészét, amelyet általában háttérként szoktak használni, mivel az előtérben megadják a honlap címét például szövegesen. Ha a fejrészt négyzetesen kivágtuk, akkor azt egy CSS állományban háttérként beállíthatjuk, megadhatjuk.

Képes menüket is tervezhetünk például ezzel az eszközzel, úgy hogy két képfájlt mentünk el. Az egyik a képrészlet menü kiemelve, amely akkor jelenhet meg, ha a menü területe fölött az egeret fölé mozgatjuk. A másik egy alap <img .. /> lehet, amely akkor látszik, ha nincs fölötte egérmozgás.


Weblap kód Designer