keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressPayPal fizetés PHP

Kategóriák : PHP

• Bevezető
A PayPal olyan bankkártyás fizetőeszköz, amely internetes, elektronikus számlát tart fenn az ügyfelei számára. A https://www.paypal.com weboldalon regisztrálva elektronikus számlánkat ingyen tartja fenn a PayPal cég, átutalások esetében von le jutalékot. A PayPal számlához bankkártya rendelhető hozzá, folyószámláról is feltölthető bizonyos pénzösszeggel. Az elekronikus számláról pedig a bankszámlára utalható a pénz.

• PayPal számlára fizetés PHP-HTML forráskódja
A „business” változóban adjuk meg az email címünket, ahová a kifizető vevő utalni fogja a pénzt. Minden egyes PayPal számlához ugyanis tartozik egy email cím, amely egy egyedi azonosító. Ezzel azonosítjuk PayPal elektronikus számlánkat.
Az „item_name” változóban a fizetendő tétel megnevezését adhatjuk meg.
Az „amount” változó a fizetendő pénzösszeget adja meg.

• Forráskód
Ha a „Buy Now” gombra kattintunk, akkor bejön a Paypal weboldala, ahol megjelenik az összeg és a tétel elnevezése. Ekkor be kell lépnünk a PayPal weboldalára, ahol nekünk, a vevőnek meg kell adnunk az email címünket és a jelszavunkat. Majd egy gomb megnyomásával a vevő elküldi a „bussiness” email címmel megadott számlára a megadott pénzösszeget. Tehát ha a vevő megnyomta a „Buy Now” feliratú gombot, akkor a mi „bussiness” email címünkre utalja a pénzét, miután ő is megadta az azonosításhoz szükséges email címét belépéskor.


<form name="_xclick" action="https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr" method="post" target="_blank">
<input type="hidden" name="cmd" value="_xclick">
<input type="hidden" name="business" value="emailcim@domainnév.hu">
<input type="hidden" name="currency_code" value="HUF">
<input type="hidden" name="item_name" value="Tétel elnevezése">
<input type="hidden" name="amount" value="2000">
<input type="image" src="http://www.paypal.com/en_US/i/btn/btn_buynow_LG.gif" border="0" name="submit" alt="PayPal payments">
</form>

 

Weblap kód Designer