keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressWordPress honlapkészítés

Kategóriák : CMS, Wordpress

Miért érdemes WordPress CMS-t használni?

A WordPress hatóköre a világhálón több mint 17%-os – ennek száma nap mint nap emelkedik. Egyszerű honlapok, blogok, a komplex portálok és vállalati honlapok, sőt alkalmazások épülnek WordPress-re.

A WordPress ötvözi a felhasználók és kiadók számára nyújtott felhasználás egyszerűségét a fejleszthetőség komplexitásával programozók részére. Ez teszi a rugalmassá, miközben továbbra is könnyen használható.

Wordpress honlapkészítésAz alábbi lista néhány olyan jellemzőt mutat be, amelyeket a WordPress alapból felkínál, de szó szerint rendelkezik több ezer olyan bővítménnyel is, amelyek kiterjesztik a WordPress funkcióit, így ennek tényleges alkalmazása szinte korlátlan. Te is használd a WordPress kódját úgy, ahogy tetszik, bővítsd vagy módosítsd bárhogyan, használd kereskedelmi célokra licencdíj nélkül. Ez a szabad szoftverek szépsége, ingyenes használatóság nemcsak az ár szempontjából, hanem olyan szabadság szerint, amely teljes kontrolt gyakorol felette.

Íme néhány olyan jellemző, amelyeket úgy gondoljuk, hogy szeretni fog.


Egyszerűség(Simplicity) lehetővé teszi az Ön számára, hogy online és kiadói feladatait gyorsan ellássa. Semmi nem szükséges ahhoz, hogy honlapjához hozzáférjen és a tartalmat kihelyezze. Mindezen teendőket bízza a WordPress-re.

Rugalmasság(Flexibility) A WordPress segítségével bármilyen típusú weboldal elkészülhet: személyes blog vagy website, fotóblog, üzleti weboldal, a szakmai portfólió, állami honlap, magazin vagy hírportál, online közösség, vagy akár egy hálózati honlap. Honlapját szép témákkal szabhatja testre, és bővítményekkel terjesztheti ki, vagy akár maga is felépíthet egy alkalmazást.

Könnyű közzététel(Publish with Ease) Ha valaha is létrehozott már egy dokumentumot a WordPress-ben, akkor Ön egy zseniális WordPress tartalomkészítő lett. Létrehozhat hozzászólásokat és oldalakat, formázhatja azokat könnyedén, média elemeket használhat és egy kattintással élővé teheti a tartalmat az interneten.

Közzétételi eszközök(Publishing Tools) WordPress megkönnyíti az Ön számára, hogy a tartalmat kezelje. Hozzon létre piszkozatokat, kiadvány tervezeteket, és tekintse meg a hozzászólásokat azok javításához. Jelölje a tartalmat publikusnak vagy privátnak, és tegye biztonságossá a hozzászólásokat és az oldalakat védje jelszavakkal.

Felhasználó kezelés(User Management) Nem mindenkinek van igénye azonos hozzáférésre a honlapon. A rendszergazdák menedzselik a honlapot, szerkesztők munkát végeznek tartalommal, szerzők és közreműködők tartalmat írnak, és az előfizetők kapnak egy profilt, amelyet képesek kezelni. Ez lehetővé teszi, hogy felhasználók különféleképpen közreműködjenek, és mások pedig csak a közösség építésében vegyenek részt.

Média kezelés(Media Management) Azt mondják, egy kép többet mond ezer szónál, ezért is fontos Önnek, hogy gyorsan és könnyedén képeket tudjon feltölteni és használni a WordPress média szolgáltatása segítségével. Drag and drop funkcióval lehet a médiát vagy képeket a feltölteni a honlapon, megadva az alt szöveget, feliratokat és a címeket, galériákba rakva a tartalmat. Alapból hozzáadtunk egy pár képszerkesztő eszközt a honlaphoz, amelyeket használjon örömmel.

Teljes szabvány megfelelőség(Full Standards Compliance) Minden WordPress-ben generált forráskód teljes mértékben megfelel a szabványok által meghatározott W3C előírásoknak. Ez azt jelenti, hogy a webhely a mai böngészőkben is működik, mindeközben kompatibilis az újgenerációs böngészőkkel is. Ezért WordPress honlapja szép marad most és a jövőben is.

Könnyű websablon rendszer(Easy Theme System) A WordPress csomagja alapból tartalmaz két alapértelmezett websablont vagy témát. Ha nem felel meg, akkor van egy sablon könyvtár több ezer témával, annak érdekében, hogy külsőleg szép weboldala legyen. Egyik sem tetszik? Töltse fel saját témáját egy kattintással. Csak néhány másodpercet vesz igénybe, és a honlapja teljesen átalakul külsőleg.

Kiegészítés bővítményekkel(Extend with Plugins) A WordPress további funkciókkal bővíthető minden felhasználó számra. Rendelkezésükre áll egy plugin könyvtár, amely több ezer bővítményt kínál. Vannak komplex galériák, közösségi hálózatok, fórumok, közösségi média kütyük, spam védelmek, naptárak, keresőoptimalizálás finomhangolások és űrlapok.

Beépített hozzászólások(Built-in Comments) A blog az otthonod, és teret ad a barátok és a követők hozzászólásainak, hogy így alakuljon a tartalom. WordPress olyan eszközöket tesz hozzáférhetővé, amellyel moderálhatod vitafórumot, és kontrolálhatod a megbeszéléseket.

Keresőoptimalizált(Search Engine Optimized) A Google webes spam csapat vezetése úgy mondja, hogy a WordPress egy nagyszerű választás. Mindenki válláról leveszik a keresőoptimalizálás 80-90%-át, így Ön rájön majd, hogy ez egy valóban jó dolog. További finomszemcsés SEO ellenőrzés, rengeteg SEO plugin áll rendelkezésre az Ön számára.

Többnyelvű WordPress(Multilingual) bővítmény áll rendelkezésre több mint 70 nyelven. Ha Ön, vagy valaki, akinek a honlapja épül, szívesebben használja a WordPress idegen nyelvű változatát, akkor ez a probléma könnyen megoldható.

Egyszerű telepítés és fejlesztés(Easy Installation and Upgrades) WordPress-t mindig is könnyű telepíteni és frissíteni. Ha tisztában van FTP-program működésével, akkor létrehozhat egy adatbázist, feltöltheti WordPress-t FTP-vel, és futtathatja a telepítőt. Nem ismeri az FTP működését? Rengeteg webtárhely kínál egy kattintással WordPress telepítőt, amely installálja a programot!

Importőrök(Importers) A blog vagy website tárhelyeddel nem vagy elégedett? Olyan állomáson futtatja szolgáltatását, amely mindig leállítja magát? A WordPress olyan importőröket kínál(blogger, LiveJournal, Movable Type, TypePad, Tumblr, és a WordPress), amellyel annak áttelepítése egyszerűvé válik.

Vedd birtokba saját adataid(Own Your Data) Volt már valaha olyan szolgáltatása, amely eltűnt? Milyen traumatikus lehet ez. Kéretlen reklámok jelennek meg a honlapon, akkor már valószínűleg elég bosszús helyzetben van. A WordPress, mint márka azt is jelentheti, hogy senki nem fér hozzá a tartalomhoz, csak Ön. Saját adatai biztonságban vannak honlapján.

Szabadság(Freedom) WordPress GPL azért jött létre, hogy megvédje az Ön és más szabadságjogait. Ön szabadon használhatja WordPress-t bármilyen módszerrel: telepítheti, módosíthatja, terjesztheti. A szoftveres szabadságjogok megalapozottak, amelyekre a WordPress is épül.

Közösség(Community) Mivel a WordPress a legnépszerűbb nyílt forráskódú CMS az interneten, a WordPress közösség egy élő és aktív csoportosulás. Kérdezzen a terméktámogatási fórumokon és segítséget kaphat egy önkéntestől. Vegyen részt a WordCamp vagy a Meetup oldalakon, hogy többet tudjon meg a WordPress-ről. Olvassa blogokat, hozzászólásokat és útmutatókat. A közösség középpontjában a WordPress, ezért ilyen a WordPress ma is.

Hozzájárulás(Contribute) Lehetsz WordPress is! Segítse építeni WordPress-t, válaszoljon a kérdésekre a terméktámogató fórumokon, fordítson WordPress leírásokat a saját nyelvére, indítson megbeszélést a WordCamp-en, írjon saját a WordPress blog-ot. Bármi legyen is a dolga, mi szívesen látjuk.


A fejlesztés jellemzői

A WordPress a fejlesztőknek sok nyalánkságot csomagol össze a motorháztető alatt, amelyek segítségével a WordPress bármilyen irányba fejleszthető, bárhogy alakul az képzeletben.

Plugin Rendszer(Plugin System) A WordPress API lehetővé teszi, hogy Ön is létrehozzon olyan bővítményeket, amelyekkel kiterjesztheti a rendszert. WordPress bővíthetőség rejlik ezerféle dologban, amely az Ön rendelkezésére áll. Miután létrehozta a saját plugin-ját, mi biztosítjuk hozzá a tárhelyet(Plugin Repository).

Websablon, téma rendszer(Theme System) létrehozhat WordPress websablonokat vagy témákat ügyfeleknek, vásárlóknak, és a WordPress felhasználóinak. A WordPress API biztosítja a bővíthetőséget, annak érdekében hogy létrehozza témáit egyszerű vagy összetett módon, ahogy azt Ön szeretné. Ha ingyen szeretné közzétenni a témát, akkor a felhasználók számára adott a Theme Repository vagy téma tárhely.

Alkalmazás keretrendszer(Application Framework) Ha egy alkalmazást szeretne építeni, WordPress segíthet abban is. A motorháztető alatt a WordPress rengeteg dolgot nyújthat, ha olyan alkalmazásra lesz szüksége, mint a fordítás, a felhasználók kezelése, HTTP kérések kezelése, adatbázisok, URL követés és még sok minden más.

Egyedi tartalom típusok(Custom Content Types) A WordPress előáll az alapértelmezett tartalomtípusokkal. Nagyobb rugalmasságot is biztosíthat úgy, hogy hozzáadunk néhány sornyi kódot, annak érdekében, hogy saját egyéni poszt típusokat, osztályozást vagy saját metaadatokat hozzunk létre. Használja a WordPress-t bármilyen kívánt iránynak megfelelően.

A legújabb könyvtárak(The Latest Libraries) A WordPress előáll Önnek a legújabb script könyvtárakkal, hogy használja ki azokat. Ezek közé tartozik a jQuery, Plupload, Underscore.js és Backbone.js. Mi mindig keressük az új eszközöket, hogy a fejlesztők kihasználhassák azokat egy jobb élmény érdekében, amit a felhasználók számára nyújthatnak.

A szöveg a Weblap(Link) fordítása.


Weblap kód Designer