keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressIkon készítő program

Kategóriák : Honlapkészítés, Webdesign

Ikon készítő program

Bevezetés

Ebben a cikkben bemutatom az alábbi weboldalról letölthető ingyenes ikon készítő vagy ikon szerkesztő programot, amelynek segítségével én legtöbbször a honlapokhoz szükséges favicon.ico képfájlt szoktam elkészíteni, tudniillik ez a kép vagy ikon jelenik meg a böngészők címsorában a http://… kezdetű URL előtt. Példaként megemlíteném, hogy a keszites.com honlapon is van egy ilyen ikon, amely egy alma levelét és annak egy részét mutatja, ahogy fent a címsorban most is látható.

Program ingyenes letöltése
Greenfish Ikon Szerkesztő

Első lépések ikon létrehozásához
Ha másik képszerkesztő programunk nincsen, akkor a Windowsba beépített Paint is megteszi. Alakítsuk át a képet 32 képpont magas és 32 képpont szélesre a program kép átméretezése lehetőséggel. Majd mentsük el ezt a kis méretű képet JPG kiterjesztéssel.

A következő lépésben indítsuk el a Greenfish Icon Editort.
A programban lehetőségük van átméretezni az ikont, vagy további szabványos méretű ikonokat létrehozni egy fájlban, tehát az ikon szerkesztő képes beolvasni és szerkeszthetővé tenni az ICO kiterjesztésű fájlokat.

Végül mentsük el az ikont. Ha felmásoljuk a favicon.ico állományt a tárhelyen lévő weboldalunk gyökér könyvtárába, a webrootra, akkor bármilyen más beállítás nélkül a böngésző megtalálja az ikon fájlt és az a címsorban mutatja.
Weblap kód Designer