keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressJoomla loadmodule vagy loadposition

Kategóriák : CMS, Joomla

Joomla loadmodule vagy loadposition

Bevezetés
Itt bemutatom, hogyan jeleníthetünk meg egy modult, egy modul kimenetét egy Joomla cikk tartalmának törzsében, azaz a content részben. Ha például letöltöttünk ingyenesen egy kontakt űrlap modult a Joomla bővítmények oldaláról, akkor hogyan illeszthetjük be egy cikk tartalmába, szövegébe magát az űrlapot, amelynek működését, levélküldést, bevitelt és a küldés gombot, a modulban valósították meg.

Modul kimenete
{loadmodule mod_modulneve}
Először kattintsuk a „Tartalom” főmenüpont alatt az „Új cikk hozzáadása” menüpontra, majd a megjelenő tinyMCE szövegszerkesztőben váltsunk át HTML módra. Írjuk be szögletes zárójelek között a „loadmodule” szót, majd utána adjuk meg a modul nevét, amely a „mod_” előtaggal kezdődik. Ennyi az egész, ha a modul engedélyezve van, akkor az adott cikk oldalán, amennyiben a cikket egy menüponthoz is rendeltük, megjelenik a modul kimenete a cikk belsejében.

Modul egy adott pozícióban
{loadposition pozicioneve}

Egy adott modul beállításainál felvehetünk egy egyéni pozíciót is. Itt az egyéni pozíció új nevét csak beírjuk a második mezőbe, amely „contact_form” lesz, és az egyéni pozíciót a rendszer felveszi, ha elmentjük a modul beállításait.Ezt az egyéni pozíciót hozzárendelhetjük a modulhoz.


A szövegszerkesztőben pedig megadhatjuk szögletes zárójelekkel az adott modulhoz rendelt pozíció tartalmának megjelenítését. Amint látjuk, a szövegszerkesztőben a „Forráskód” van kiválasztva.
Weblap kód Designer