keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressLESS CSS

Kategóriák : CSS3, Webdesign

LESS CSS


A LESS CSS kiterjeszti a meglévő CSS szabványt változók, címkék vagy paraméterek használatával. A .less CSS forráskódja tulajdonképpen egy olyan CSS stíluslap, amelyben változókat vagy címkéket használhatunk. A .less CSS forráskódot le kell fordítanunk CSS-re, vagyis a kódban megadott címkéket, vagy változókat ki kell cserélnünk megadott értékekre.

A forráskód elején megadjuk a változót és annak értékét, a forráskód többi részében pedig ugyanerre az értékre mindig a címkéjével, azaz a változó nevével hivatkozunk. Gyakran ismétlődő értékeket, például egy színt jellemző értéket, például #AABBCC, a forráskód elején deklarálunk egy változóval, majd a forráskód további részében a változó nevét szerepeltetjük ott, ahol mindig ezt a #AABBCC értéket kell beállítanunk. Tehát egy helyen deklaráltuk és a deklaráció helyén kell csak módosítanunk az értéken, ha a többi, címkével ellátott helyen is módosítani akarjuk ezt az értéket.

CSS-re fordítás abból áll, hogy a forráskódban szerepeltetett változókat vagy címkéket kicseréljük a deklarációban megadott értékekre. Az eredmény pedig egy szokványos, használható CSS stíluslap lesz.

SASS hasonlóképpen működik, mint a LESS CSS.

További ajánlott olvasnivaló: WIKI

LESS és SASS CSS fordítók:

koala-app.com

winless.org


Weblap kód Designer