keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressBlog befektetés

Kategóriák : Keresőoptimalizálás

Blog, mint a kapcsolati tőke bővítésének eszköze.


Kapcsolatrendszer kiépítéséhez használható eszköz lehet egy blog, amelynek tagjai cselekvő vevőkké vagy aktív megrendelőkké konvertálhatók. „Akit a téma érdekel, nyomjon egy tetsziket!” Olvasható számtalan blogbejegyzés legvégén.
De kizárólag csak tetszik a téma, vagy valamiféle aktivitásra ösztönözi a látogatót? Építsünk ki egy saját közösséget, majd ez a kapcsolati rendszer fog eltartani minket, ad munkát és az anyagi függetlenségünket megoldja? Majd ha minden szép és jó, profitábilissá válik a dolog, akkor alapozhatunk erre akár egy saját céget is?

Sokan úgy gondolják, hogy tanulnak egy szakmát, és azt bloggolják, közzé teszik, amit megtanultak róla. Nyiss egy blogot, tegyél ki mindent a témáról, amit tudsz róla.

Milyen esetben képes egy blog konkrét üzletet generálni, vagy ez csakis és kizárólag időtöltés? Valójában a nagy hűhó a semmiért? A tetszik kategóriája pedig egyenlő a semmivel? Mert látogatokat veszel, csak azért hogy nézzék a fórumod? Ha csak nézel, az hogyan fejezhető ki pénzben? Ha sokan nézik, azzal tele lesznek a zsebeid? Felmerül tehát bennem a kérdés, hogy ez csak egy tündérmese?

A fenti kérdésekre „minden bizonyossággal” a mai best-sellerekből vagy sikerkönyvekből kaphatjuk meg választ, miszerint a szaktudás csupán csak a dolgok 10%-ka, a többi, és ami a lényeges 90% pedig a marketing. Ilyetén szempontból tehát igencsak leértékelődik a több éves szakmai hozzáértés. Nyelvekre szokták mondani, hogy a nyelv csak egy eszköz. Ha megtanultad, tudod használni, de nincs további jelentősége. Itt tehát nyelvekről van szó, de igaz lehet ez a programozási nyelvekre is? Tovább gondolva a dolgokat, a komputered is csak egy eszköz, és semmi egyéb?

Erre eszembe jut Steve Jobs, a számítástechnika gurujának eklatáns példája, aki szerintem inkább marketinges, mint szakember.

Ez csak néhány olyan dolog a netes profitszerzés paradox buktatóiról, amiben érdekes üzlete lehet csak annak, aki csak beszél vagy csak mond valamit?Weblap kód Designer