keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | Wordpress



Blogbejegyzés ötletek

Kategóriák : Keresőoptimalizálás, Webes eszközök

Milyen egy jó blogbejegyzés?


Hányan látogatják blogunkat, az elsősorban marketing kérdés, tehát ehhez először hirdetni kell egy adott blogot. Hogy hogyan tartsuk meg a blog látogatottságát, és hogyan érhetünk el jókora nézőszámot egy-egy bejegyzéssel kapcsolatban?

A kérdésre adja meg a választ a visszatérő látogatók fogalma, vagyis összesen hányan láttak vagy kattintottak egy bejegyzésre azok közük, akik már lájkolták a blogot, vagyis tagjai az adott közösségi csoportosulásnak.

Szerintem az alábbiaknak kell megfeleltetni egy blogbejegyzést..

ÉRDEKES: Tartalma legyen érdekes, amely kíváncsivá tesz, keltse fel az olvasó érdeklődését. A látogatót késztesse a következő kérdések felvetésére. Mi történt? Valójában ez hogyan működik?

FIGYELEMFELKELTŐ: Ragadja meg a figyelmet. Például a bloghoz tartozó illusztráció legyen szemléletes, kifejező, ragadja meg a tekintetet.

INFORMÁCIÓTARTALOM : Az információnak tartalma is legyen. Mondjon valami újat, a témát máshogy közelítse meg, mint általában.

HÍRÉRTÉK: Hírértéke legyen egy adott témának, amely új, legfőképpen aktuális információt adjon közre.

HITELES: Hitelesség az jelenti, hogy valós információt közöljön.

SZAKMAI az jelenti, hogy szakmai kompetenciával készüljön.

KORREKT azt is jelenti, hogy nem személyeskedő, tehát védjegyet tiszteletben tarja, más márkához kapcsolt jogokat nem sérti meg.


Weblap kód Designer