keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressInkscape magyar

Kategóriák : Alkalmazás, Grafika, Webdesign

Inkscape magyar

Inkscape magyar Az Inkscapet minden eszközzel felszerelték, amelyet egy vektoros rajz készítő programnak tudnia kell. A vektorgrafikus elemek tulajdonsága, hogy veszteség mentesen nagyíthatóak.

Vektorgrafikus ábrák, például a logo vagy egyéb illusztráció esetében a foltkészítés technikájával hozzuk létre a grafikai elemeket. A vektorgrafikus elemek átalában zárt görbék vagy objektumok, amelyeket színátmenettel illusztrálhatunk.

Elsőként a Bezier görbék rajzolását segítő funkciókat emelném ki. Összekapcsolhatjuk, megszakíthatjuk az általunk rajzolt görbéket, vagy hozzáadhatunk, elvehetünk további pontokat a meglévő Bezier görbékhez.

Ha egy görbét zárunk, tehát a kiinduló és a végpontja azonos, akkor kitölthetjük a görbét egy felülettel, amely lehet egy szín vagy színátmenettel megadott kitöltés.

Bezier görbékkel bármilyen területet létrehozhatunk, a görbéhez tartozó csomópontokat egymás után vehetjük fel. Abban az esetben, ha a következő pontot egy kattintással felvettük és az egér bal gombját még mindig nyomva tartjuk, akkor a pontban létrehozott érintőt méretezhetjük. Az érintők lehetnek szimmetrikusak, vagy függetlenek egymás irányától és távolságától.

Felületeken, görbe által zárt síkidomokon végezhetünk különböző halmazműveleteket, mint a unió, különbség, metszet, kizárás, felosztás.

A programba importálva egy fotót, és azt a háttérbe helyezve, a Bezier görbéket a fotó körvonalai alapján vehetjük fel, miközben a fotó a háttérben marad. Ez hasonló egy sablon alapján készülő rajzhoz, amelyet a háttérbe, a rajz mögé helyezünk, így az átlátszó sablon alapján készítjük el a fölötte lévő rajzot, vagyis nem szükséges fejből újra megrajzolni a kész illusztrációt.

A freeware, open source Inkscape innen tölthető le.. Részben magyarított felülete van, a menüpontok és a beállítások egy része magyar..
Inkscape.org

Ingyenesen használható vektoros, grafikai program. Akit érdekel az Inkscape, egy magyar nyelvű e-bookot talál itt.. Továbbá a könyv példái is letölthetők hozzá. Nem bonyolultan közelíti meg a témát, elsősorban kezdőknek íródott..
E-Book megtekintés

Inkscape magyar videó bemutató sorozat: Video Tutorial


Weblap kód Designer