keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressSEO előnyei

Kategóriák : Keresőoptimalizálás, Webes eszközök

A SEO versenyelőny vagy csak paraméterezettség?


Találati listán való előnyös elhelyezkedéshez leginkább a tartalomnak van mérvadó szerepe.

A SEO, vagy keresőmotor optimalizálás csakis a weboldal paraméterezettségét jelenti. Ilyen lehet például a meta tagok felvétele, vagy a kulcsszósűrűség beállítása. A weboldal SEO csakis a keresőmotoroknak nyújt segítséget azért, hogy eldöntse a honlap fontos-e és rendelkezik-e értékes, használható vagy releváns tartalommal.

Ha a tartalom nem állja ki az idők próbáját, tehát nem tartalmaz időtálló információkat, például egy webshop esetében annak tartalma elavul, vagyis a rajta lévő tartalomra egy idő múltán senki nem keres a keresőben, vagyis a konkurenciának használhatóbb tartalma van, például egy adott árucikket valahol olcsóbban lehet beszerezni, mint máshol, akkor az adott terméket megjelenítő weblap népszerűsége, vagyis a találati listán való elhelyezkedése süllyed, teljesen a háttérbe szorul.

Hiába fizetünk a SEO szakembernek, a SEO csakis paraméterezettséget ad meg a keresőmotor számára, ettől még a weboldalnak nem biztos, hogy lesz helyezése.

Egy weboldal tehát két eszközzel tehető ismerté. Az egyik a tartalom marketing, amely a tartalom állandó építéséből, vagy másként fejlesztéséből áll. Gyakran, hetente legalább egyszer kerüljön ki a honlapra használható tartalom, például egy új oldal.

A másik eszköz pedig a weboldal hirdetése, vagyis szolgáltatásunk vagy termékünk reklámozása fizetett hirdetéssel, amelynek kivitelezéséhez használhatjuk a Google adWords hirdető rendszerét.

Összegezve tehát két marketing eszköz áll rendelkezésünkre weboldalunk helyezésének fokozásához, amelyeket lehet kombinálva is alkalmazni. A tartalom marketingje és/vagy annak hirdetése.


Weblap kód Designer