keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressJavascript font

Kategóriák : Fontok, HTML, Javascript

Webes fontok, platformfüggetlen fontkészlet átalakítása webes tartalmakhoz / HTML5Varga Web

• Fontok kiválasztása
Javascript beágyazással olyan egyedi, platformfüggetlen fontkészletek is telepíthetők weboldalakhoz, amelyeket nem tartalmaz az operációs rendszer, mégis úgy használhatjuk őket, mintha telepítettük volna azokat. Weboldalunkon a következő műveleteket kell eszközölni, hogy bármilyen TTF vagy OTF fontkészletet használni tudjunk.
Az alábbi oldalon válasszunk olyan fontokat, amelyekben van hosszú Ű és hosszú Ő… http://www.cufonfonts.com/ Az utóbbi oldalon példát láthatunk a javascript forráskód beillesztésére.

Varga Web

• A fontkészlet átalakítása .js formátumra
Az előző oldalról letöltöttünk egy TTF állományt, akkor látogassunk el erre a honlapra –http://cufon.shoqolate.com/generate/ Regular typeface… Tallózás gomb… 1) Tallózzuk be a lekért OTF(TTF) állományt. The EULAs of these fonts allow Web Embedding (without Adobe flash) 2) Jelöljük be ezt a négyzetet. Ez utóbbi beágyazhatóvá teszi a fontokat. Uppercase Lowercase Numerals Punctation 3) A fenti négyzeteket szintén jelöljük ki. Nagybetűk, kisbetűk, számok és a mondatvégi írásjelek szintén benne lesznek a fontkészletben. …and also these single characters öüóőúéáűíÖÜÓŐÚÉÁŰÍ 4) Itt megajuk a „öüóőúéáűíÖÜÓŐÚÉÁŰÍ” betűket. Ebben az esetben a magyar írásjeleket integráljuk a fontkészletbe. Megadva az ékezetes karaktereket. I acknowledge and accept these terms 5) Elfogadjuk a feltételeket. Lets do this! 6) Végül erre a gombra kattintsunk és töltsük le a .js állományt. Hogy hogyan integráljuk a weboldalba, azt a fenti javascript forráskód átírásával tehetjük meg.

Varga Web

 
 
Példaprogramot letölthetjük innen – Kattints ide a letöltéshez..

Weblap kód Designer