keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressKeresőoptimalizálás

Kategóriák : Keresőoptimalizálás

Kereső optimalizálás néhány szóban – egyszerűen
• Szolgáltatás – Keresőoptimalizálás
Megkeresése esetében a következő szolgáltatásokat ajánlom.
    • Kereső optimalizálás
    • Linképítés – Viszontlinkek felvétele
    • Email marketing

Keresőoptimalizálással kapcsolatban keressen az email címemen a kapcsolat menüpontnál.
www.web-tech.hu

• Bevezető
Melyek azok az alapvető eszközök, amelyeket minimum használni kell egy honlap kereső optimalizálása esetében? Legalább a következő beállításokat érdemes elvégezni egy weboldal készítésekor.

• Domain név kiválasztása
Utána kell járnunk, hogy az általunk készítendő weboldal tárgyában melyek azok a kulcsszavak vagy kulcsszó, amelyek leginkább jellemzik a készülő weboldalt. Ha már létezik hasonló domain név, akkor azt a néhány szót ajánlott variálva kigondolni. Például: tegla.hu, tégla.hu, tégla-készítés.hu, tegla.keszites.hu, stb…

• Milyen régen van regisztrálva egy oldal?
Sokszor van úgy, hogy nem releváns a weboldal, tehát túlnyomó részt nincs rajta fontos információ. Mégis az oldal rangsora előrébb van, mert időben korábban került kiadásra és maga a domain név egyszerű, jól definiált. Emiatt is érdemes a tárgykörben jól megfontolni a weboldal nevét.

• META HTML tulajdonság
Meg kell adnunk az alábbi META jellemzőket a weboldal <head> fejrészében. Gondoskodjunk arról, hogy elegendő kulcsszó szerepeljen, valamint a leírás megadása is egyszerű legyen. A kereső a keywords és a description alapján indexeli a weboldalunkat, vagyis menti el azt a saját tárhelyén (tárolt oldal) és állítja be a sorrendiséget.
<meta name=keywords content=”honlapkészítés, webszerkesztés, webdesign” lang=hu>
<meta name=description content=”weboldalak elkészítése alfától omegáig” lang=hu>

• PageRank
Minél több fontos információ van a weboldalon, annál inkább kap honlapunk jobb helyezést a keresőben. Szó szerinti fordításban annál jobb weboldalunk „oldal rangja” vagy rangsora (rövidítve PR-ja). Viszontlinkekkel növelhető ez az érték, lásd „Partnerek” oldal honlapomon. A PR kiszámításakor fontos szerepe van annak, hogy milyen minőségű és mekkora mennyiségű külső link mutat a weboldalunkra. Legegyszerűbb ha a viszontlinkeket linkgyűjteményekben adjuk meg. Az sem mindegy, hogy honlapunkra hivatkozó viszontlink mekkora PR értékkel rendelkező weboldalról mutat vissza.

• PageRank kiszámítása
Az oldal rangjának kiszámításakor a viszontlinkek darabszáma mérvadó. Minél több weboldal hivatkozik honlapunkra a PageRank értéke annál inkább növekszik. Általában nem elég egyszer egy bizonyos időn belül a hivatkozásokat megadni, hanem folyamatosan bővíteni kell a hivatkozott oldalak számát. Linkgyűjteményeken kívül a fórumokban és a blogokban megadott hivatkozások is jelentősen növelhetik a vissza mutató oldalak számát. Magyarországon körülbelül 700-1000 linkkatalógust tartunk számon.

• Kulcsszavak sűrűsége
Egy weboldalon megadott szavak előfordulásának százalékos mennyisége. Keresők az indexelés során úgy paraméterezik a weboldalt, hogy annak oldalain a megadott title vagy keywords tagokban megadott szavak milyen gyakran kerülnek elhelyezésre a weboldal törzsében. Minél többször fordul elő az adott kulcsszó, annál jobban paraméterezhető az oldal, a kulcsszavak fontossága így mérhető. Fogalmazzunk a kulcsszavakkal mondatokat, minél többször használva egy-egy szót. Ajánlott egy oldalt egyetlen kulcsszóra optimalizálni.

• TITLE
Leghatékonyabb jellemzője egy weboldalnak kereső optimalizálás szempontjából címe, vagyis az szöveg, amely az ablak fejrészében legfelül íródik ki. Hasonlóan a keywords META jellemzőhöz, ide is érdemes kucsszavakat, vagy egy-egy kerek, egyszerű, lényegretörő mondatot helyezni. Lásd ennek az oldalnak a címét az ablak fejrészén.


• Google AdWords
Pénzért kínál hirdetési lehetőségeket a Google keresője is. A Google keresőjében jobb oldalon egy oszlopban jelennek meg a hirdetések, amelyekért a kattintások száma alapján kell fizetnünk. Ha regisztráljuk magunkat, beállítható egy nap mekkora költségkeretet használjunk fel. Például egy kattintásért 5 forintot fizetünk, majd beállítjuk a napi költséget, amely 50 forint. Így legalább körülbelül 10 darab kattintásért fizetünk.
Fontosak a kulcsszavak, amelyekre megjelenik a hirdetésünk. Természetesen ezekre javaslatot is kérhetünk.


Weblap kód Designer