keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressPagerank ellenőrző

Kategóriák : Keresőoptimalizálás

PageRank / PR / Weboldal Rang ellenőrzése / lekérdezéseVarga Web• Parameter freeware szoftver
Erről a címről tölthetünk le egy ingyenes PR, Pagerank lekérdező alkalmazást. A továbbiakban ennek működéséről szól a cikk. – Parameter – Pagerank lekérdező szoftver letöltése.


• PageRank / A weboldal rangja
A PR tulajdonképpen azt jelenti, hogy darabszám szerint mennyi viszontlink, külső hivatkozás mutat honlapunkra. Ha az oldal érdekes tartalmat hordoz, akkor idővel a PR nagyobb értéket vesz fel, akkor is, ha nincs hozzá annyi külső hivatkozás. AdWords hirdetésekkel is fokozható a PR értéke.


• A Parameter szoftver működése
Plusz ikonnal adhatjuk hozzá a lekérdezni kívánt weboldalakat. Több weboldalnak egyszerre kérhetjük le a PR értékeit. A Play gomb megnyomásával indul el a lekérdezés. A táblázatban lévő adatok fejlécére kattintva sorrendiség szerint tekinthetjük meg a benne lévő adatokat.


• Extract URLs
A megadott menüpontot kiválasztva összegyűjthetjük egy webhelyhez tartozó belső hivatkozásokat. Belső hivatkozások, amelyek egy weboldal törzsében helyezkednek el, ugyanarra a domain-re mutatnak, amelyet megadtunk a lekérdezéshez. Beállítható még egy Depth, mélység paraméter is, amely megadja, hogy a megtalált hivatkozással megadott aloldalakon is megkeresse-e a program az URL hivatkozásokat. Ha értéke 3 például, akkor már talált a program 2 olyan láncolt hivatkozást, amellyel eljutott a 3-as mélységű aloldalig.Weblap kód Designer