keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressPhotoshop vektor

Kategóriák : Photoshop, Webdesign

Photoshop tutorial – Vektoros rajzolás

• Bevezető
Bizonyára nyilvánvaló, hogy a Photoshop nemcsak raszteres, hanem vektoros objektumok készítésére is fel van készítve. Néhány trükkön keresztül bemutatom, hogy hogyan módosítható és egészíthető ki egy vektoros görbe toll eszközök használatával.

• Lekerekített téglalap
Rajzoljunk egy lekerekített téglalapot úgy, hogy beállítjuk az eszközsávon a lekerekítés mértékét, valamint azt az ikont válasszuk, amellyel csak a görbét rajzolja meg. Következésképpen amikor megrajzoltuk, nem fogja kitölteni, kifesteni a görbe által elfoglalt területet.
Varga Web

• Szerkesztőpont hozzáadása
Válasszuk annak a toll eszköznek az ikonját, amelynek sarkában egy plusz jel található. Vigyük az egérkurzort a görbe fölé, és nyomjuk meg az egér bal gombját. Láthatjuk, hogy ahol a görbére kattintottunk, négyzet alakú pontokkal egészült ki.
Varga Web

• Görbe mozgatása – Pont transzformációja
Ha a görbén lévő pont sötét árnyalatú, és az összes többi pont közepe világos, akkor az előző, kijelölt pontot a nyíl billentyűkkel mozgatni tudjuk. Válasszuk most a „Pont transzformációja” eszközt, kattintsunk egy csomópontra és tartsuk nyomva az egér bal gombját, majd húzzuk el egy kisebb távolságra. Azt tapasztalhatjuk, hogy a ponthoz segédvonalakat adódtak, amelyeknek a végén szintén kisebb pontok vannak. A segédvonalak segítségével módunk van a görbe alakján módosítani, illetve a görbe vonala a csomóponton mindig átmegy és mintegy a segédvonalakkal csomópontbeli érintőt, irányt határozhatunk meg.
Varga Web

• Görbék fül – a panelen
Ha képen látható fülön tárolódnak a megrajzolt görbék. Ha egy független, új görbét rajzolunk, akkor azt érdemes új rétegen (görbék panelen) létrehozni. Ha a görbe nem látszik a rajzvászonon, akkor csak a görbéhez tartozó rétegre kell kattintani.
Varga Web

• Körülrajzolás – kijelölés
Lehetőség van az alábbi funkciókat végezni a létrehozott görbékkel görbék panel alsó ikonjaira való kattintásával.
Görbe kitöltése festőszínnel – Görbe körülrajzolása ecsettel – Görbe kijelölése


Weblap kód Designer