keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressSitemap / Oldaltérkép

Kategóriák : HTML, Keresőoptimalizálás

Oldaltérkép / Sitemap generálása / Webes tartalom elküldése / Google Webmaster ToolsVarga Web

• Oldaltérkép / Sitemap
Oldaltérkép tartalmazza egy weboldal összes belső hivatkozását, URL linkjét felsorolva XML vagy HTML formátumban. A Google Webmester Központban ezt XML állományt kell megadni ahhoz, hogy a kereső beindexelje nemcsak a weboldal kezdőoldalát, indexét, hanem az összes kapcsolódó belső hivatkozások által megadott aloldalakat is.
Látogassunk el erre az weboldalra – http://www.xml-sitemaps.com/ Itt találhatunk egy xml generátort, amely xml formátumban hozza létre a megadott honlap oldaltérképét.
A weboldalunk URL-je megadása után beállíthatunk további paramétereket, például az adott oldalak utolsó módosításának dátumát. Ha „Start” gombot használtuk és a folyamat véget ért, akkor letölthetjük a kész XML, HTML oldaltérképeket. Lényeges, hogy működése korlátozott, összesen 500 linket, hivatkozást képes generálni.

• Google Webmaster Tools
https://www.google.hu/webmasters/ Az utóbbi linken elérhető a webmester eszköz, ahol regisztráció után válasszuk a webhely hozzáadása menüpontot. Ezután a bal oldali menüben kattintsunk a Webhelytérképek almenüre, válasszuk a Webhelytérkép hozzáadása gombot és ott az alábbi módon töltsük fel a sitemap.xml-t.

Varga Web

Weblap kód Designer