keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressSzoftver szintetizátor

Kategóriák : Alkalmazás, Tutorial

Ingyen szoftver szintetizátor, Soundfont player, midi lejátszó
• Bevezető
Különösebb anyagi befektetés nélkül tudjuk tesztelni szintetizátorunk működését, és hozzá teszem, hogy nem is akár hogyan. Manapság csak egy midi billentyűzet szükséges, amelyet csatlakoztatva számítógépünk egy házi stúdióvá léphet elő.

• Soundfonts
Hangminták szép számmal vannak a neten. A szóban forgó ingyenes lejátszó az .SF2 kiterjesztésű hangmintákat támogatja. Igencsak valósághű hangokat produkál. Akár saját hangunkat is felvehetjük, és azt a billentyűzeten különböző hangmagasságban visszajátszhatjuk, sőt akár dallamot is megszólaltathatunk vele. Internetes keresőprogramban az első találatok között van ez a weboldal: http://soundfonts.homemusician.net/, ahonnan ingyenes fájlokat kaphatunk.

• Soundfont Player
A hangmintákat megszólaltató, lejátszó egyszerű és kiváló VST programot innen: http://www.project5.com/products/instruments/sfz_player/default.asp tölthetünk le, és futtassuk le, telepítsük fel a számítógépünkre. Telepítés után a „Program Files” könyvtárban helyezi el magát többek között egy .DLL formájában. Erre a .DLL-re szükségünk lesz, másoljuk ki ezt egy külön létrehozott könyvtárba.

• Konfigurálás
A letöltött VST modult használhatóvá kell alakítanunk egy VST-Host alkalmazással, amely elhelyez egy grafikus MIDI billentyűzetet az ablak alján, és különféle egyéb hasznos funkciókat kínál. A Host programot innen http://www.hermannseib.com/english/savihost.htm tölthetjük le. Ha kicsomagoltuk az alkalmazást, akkor a meglévő .EXE alkalmazást át kell neveznünk arra a névre, amely néven a VST program (plug-in) .DLL-je telepítette magát.

• Konklúzió
Tehát kaptunk egy sfz.dll-t és ugyanerre a névre átnevezett sfz.exe állományt egy külön könyvtárban. Most már csak futtatni kell,

Varga Web


• Soundfont betöltése
Az eredmény a fenti képen látható. .SF2 állományokat betallózzuk, betölthetjük. Válasszunk hangszert, és próbáljuk ki a MIDI billentyűzetet is. Ha van MIDI kábelünk és szintetizátorunk, akkor játékunkat rögzíthetjük is.


Weblap kód Designer