keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | Wordpress4) CMS

Kategóriák : CMS


Content Management System – CMS
A CMS egy olyan keretrendszer, amely rendelkezik egy alap működéssel, például specifikum célra használják. Ilyen a WordPress is vagy a Joomla rendszere. WordPress blog azt is jelenti, hogy van egy kezdőoldal, ahol több bejegyzéssel, információval láthatjuk el a felhasználót. A kezdőoldal a CMS egy kiemelt része, itt további oldalakból is láthatunk részleteket, mintegy tartalomjegyzéknek is felfogható. A jó az, ha a CMS kezdőoldala gyakrabban frissül és mindig kulcsszavakkal halmozott bejegyzéseket tartalmaz.

A CMS további oldalai függetlenek lehetnek egymástól, egy cikket vagy önálló leírást képviselhetnek. Egy ilyen weboldal általában hasábokra vagy oszlopokra van osztva. A kisebb méretű hasábok tartalmazhatnak menüket, linkeket, kategóriákat, amelyeket dobozokban helyeznek el. Ha egy adott oldalt hozzáadunk a CMS rendszerhez, akkor ezzel együtt megadhatjuk azt is, hogy melyik dobozban legyen látható a linkje, persze egyértelmű, hogy alapértelmezés szerint az a menü dobozban szerepel, hogy melyik almenüben és sorrendben, az pedig paraméterezés kérdése.

A weboldalak szerkesztéséhez egy szövegszerkesztő is társul, amelyben HTML elemek nélkül adhatjuk meg a kívánt szövegrészeket. A CMS rendszer azért is jó, mert hozzá minden szükséges kódot, funkciót elkészítettek, nekünk csak használni érdemes. Ha a rendszert bővíteni szeretnénk, akkor kereshetünk bővítményket, amelyek az igényelt funkcionalitást elláthatják. Például ha nemcsak egy Joomla blogra tartunk igényt, hanem szeretnénk fórumot is elhelyezni az oldalon, vagy képekből galériát szeretnénk csinálni, akkor a bővítmény által megadottak szerint telepítenünk kell ezt a programrészt vagy más néven bővítményt.

Ha e tekintetben szaktudásra van szüksége, akkor forduljon hozzám bizalommal. Rendelkezem egy egyedi CMS rendszerrel is, amely alkalmas arra, hogy kellőképpen az igények szerint legyen elkészítve. Az egyedi CMS azt is jelenti, hogy minden részlete saját termék. Moduljai, osztályai egy-egy lényeges funkcionális részt látnak el. Bővíthetőek igények szerint. Hátránya, hogyha valaki nagyon egyedi CMS rendszert készít, akkor az alapos kódolási erőforrást emészthet fel.

Weblap kód Designer