keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | Wordpress2) Webdesign

Kategóriák : Webdesign


Webdesign a weboldalon, legfontosabb a webdesign…
A webdesign fontos része a weboldalnak. A webdesign-t célszerű jól megválasztani, látványos elemekkel gazdagítani. A webdesign-ról azonnal eldönthető, igényes vagy látványos a honlapunk. Webdesign két típusát különböztethetjük meg. Az egyik típus az, amelyen nem szükséges módosításokat eszközölni. A másik típus pedig átalakítandó. Freeware és ecommerce webdesign szabványok is elérhetőek. Ha a webshop webdesign-t jól elkészítették, csak egyéb program beállítások szükségesek. Webdesign magyarítása történhet fotókon vagy például a flash elemeken, amely szakembert is bevonhat a fejlesztésbe.

Weboldal webdesign sokat segíthet abban, hogy látogatóit honlapunkon marasztalja, ha a figyelmet leköti, egy-két másodpercnél tovább is az oldalon tarthatja őket. Ha nincs meg a keresett információ, akkor tovább keresgélhet, néhány kattintással tájékozódhat a weboldal ajánlatairól.

A webdesign általában Photoshop .psd formátumban célszerű megvenni, amely azt jelenti, hogy minőségi romlás nélkül alakíthatjuk át weboldalunk szerkezetét. A Photoshopban erre a „Mentés weblapként” menüponttal lehet sort keríteni. A „Szelet eszköz”-zel képesek vagyunk felszeletelni az összeállítást, webdesign-t, valamint megadhatjuk azt, hogy az egyes részek milyen kép formátumban legyenek elmentve.

Általában a képrészleteket táblázatban adjuk meg, érdemes a weboldalt egy táblázatként felépíteni. Vannak olyan részei az oldalnak, ahol a képrészlet a háttérben ismétlődik vagy csak a háttérben látszik, mert előtte például egy szöveget helyezünk el. Ez utóbbi beállításokat célszerű a CSS webdesign állományban megadni. Például : background: url(img/back1.jpg) repeat-x; Ezzel a megadással a képrészletet vízszintesen ismételjük. A többi helyen pedig akár egy háttérszín is elhelyezhető. Erről részletesebb információt a „HTML trükkök” cikkemben talál.

A template-monster webáruház például Flash alapú honlapokat is kínál. Webdesign-t megvásárolva egy .fla állományt tartalmazó csomagot tölthetünk le. A flash programon kívül tartalmazhat font készletet vagy más psd állományokat is. A flash webdeisgn például magyarítható, a menü feliratok magyarosíthatóak vagy a megjelenő működés, funkcionalitás testreszabható.

Weblap kód Designer