keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressSiteSpinner

Kategóriák : Alkalmazás, Honlapkészítés, Honlapkészítő program

A SiteSpinner alkalmazásA weboldal készítő program egy utility, segéd program alkalmazás hiányos funkcionalitással, a rangsor végén helyezkedik el, amely teljes mértékben mutatja a szoftver viszonylagos képességeit. A rangsorban elfoglalt pozíciója mégis figyelemre méltó. Ezzel is bizonyítva, hogy nehezebb és időigényesebb szoftver, mint amit elvárhatnánk tőle.

SiteSpinner mintegy 30 előre elkészített sablont használ. Többnyire általános sablonokat célszerű használnunk az üzleti célnak megfelelően. Találhatunk néhány speciális üzleti sablont is, például egy-egy zenei honlap sablont, vagy például egy kávézó honlapját. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy sokkal több a sablonok mennyiségi darabszáma, mint amit egy átlagos alkalmazás kínálhat. Ennek ellenére mindenképpen szerettem volna több sablont látni a SiteSpinner alkalmazásban, így a legjobb helyezést érte volna el a sablonok darabszámát tekintve.

SiteSpinner funkciói közé sorolhatjuk az egyedi elemek létrehozását, például saját gombok, bannerek, logók. Gyakorlatilag bármilyen saját elem elhelyezhető az Ön weboldalára. Az alkalmazás tartalmaz egy kiváló szövegszerkesztőt helyesírás-ellenőrzővel és egyéb kielégítő eszközöket. Sajnos, a honlap készítő szoftverből hiányzik a kényelmes drag-and-drop funkció, amely hátrány a szoftver használhatósága szempontjából. A csalódottságot az váltja ki, hogy a szoftver nem tartalmaz semmilyen hasznos eCommerce eszközt, amely segítené a kiskereskedők honlapépítő törekvéseit, például termékek eladása.

SiteSpinner eszköztára tartalmaz egy grafikus képalkotó eszközt, amely középkategóriában a legjobb. Bár van egy képeket csomagoló könyvtár és a tömörítés állítható, a szoftverből hiányzik a kép kivágás eszköz. Meglepő, hogy a honlapkészítő szoftver nem tartalmaz egy ehhez hasonló rendkívül hasznos beépített tulajdonságot sem.

A szoftvert nem feltétlenül nehéz használni, bár kicsit nehézkes és hiányoznak belőle az intuícióval összefüggő dolgok és az egyszerű használatot sem támogatja. Találtunk olyan sajátosságokat is, amelyek időigényesek, hiszen elgondolkodtatóak a felületen elhelyezkedő ikonok, hogy azok pontosan mit is csinálnak, valamint hogyan férhetünk hozzá bizonyos funkciókhoz. Kissé elterelte a figyelmünket mindaddig, mígnem megtaláltuk a szoftverbe épített websablonokat. A „nyitott sablon” varázslót választottunk, amely a „Fájl” fül alatt található. Az egyik dolog, amely szembeötlő, a szoftver a WYSIWYG elrendezése. Ez azt jelenti, hogy a webfelület a szoftverben pontosan úgy működött, ahogy az élő online weboldalon láthatjuk.

SiteSpinner elsősorban abban jobb, mint mások, abból a szempontból, hogy segítséget és támogatási lehetőséget nyújt a felhasználóknak. Ellentétben néhány alacsonyabb rangú termékkel a SiteSpinner gyártója átfogó online forrásanyaggal szolgál, beleértve az oktatóanyagokat, a felhasználói kézikönyveket és a közvetlen technikai támogatást a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével. Vannak felhasználói fórumok, ahová elküldhetjük kérdéseinket, amelyre közvetlenül a helpdesk személyzet adhatja meg a választ. Az egyetlen panaszunk, hogy néhány tutorial-t nehéz megérteni és követni.


Weblap kód Designer