keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressThunderSite Deluxe

Kategóriák : Alkalmazás, Honlapkészítés, Honlapkészítő program

Bár grafikailag nem a legerősebb weboldal készítő szoftverrel találkoztunk, ThunderSite Deluxe el tudja látni az alapvető site design funkciókat. A szoftver alkalmazása egyszerűen sablonok testreszabásából és szövegek, formák, képek és scriptek hozzáadásából áll.

ThunderSite-ban körülbelül 30 egyedi sablonok közül választhatunk csak, de mindegyiket meg lehet változtatni – bizonyos mértékben. Felvehetünk komponenseket, mint például szövegek, képek és scriptek, de nem változik meg a tényleges webdesign vagy a felületi sablon. (szín vagy a navigációs gombokra gondolok). Továbbá a sablonoknak sokszor kötött formája van, amelyben képeket lehet elhelyezni.

Fel van szerelve drag-and-drop funkcióval. ThunderSite lehetővé teszi, hogy egyszerűen csak tárgyakat húzzunk-mozgassunk, például képeket és multimédiás tartalmat fogd és vidd eszközzel közvetlenül a weboldalon. Ezenfelül kattintson az egér jobb gombjával, ha különböző szerkesztési funkciókat kíván elérni az adott objektum felett – ez egy kényelmi funkció, amelyet nem sok weboldal szoftver kínál. A szoftver teljes integrációt valósít meg a PayPal és a 2checkout rendszerekkel. Árut lehet eladni, miközben a látogatók folyamatosan fizethetnek a weboldalon.

ThunderSite multimédiás lehetőségei elég tisztességesek, támogatja a legtöbb médiatípust, beleértve a Flash, videó és audió formátumokat. Azonban nem támogatja az animációt vagy QuickTime videók lejátszását. Bár szerkeszteni lehet a meglévő rollover gombok sablonját, nem hozható létre saját rollover gomb készlet.

ThunderSite is képes helyesírás-ellenőrzésre egy dokumentumban, de ez nem jól működik. Amikor szándékosan hibásan ír egy szöveget, a szoftver nem tesz javaslatokat a korrekcióra. Ez nem egy tökéletes funkció, de az egyik jellemzője az ilyen jellegű szoftvereknek. Ideális lehet haladó felhasználóknak forráskód szerkesztése esetén, hogy írni és olvasni tudjuk a weboldal kódját közvetlenül a szoftverben.

ThunderSite grafikus képalkotó eszközei nagyon kiábrándítóak. Tény, hogy a weblap szoftver nem kínál jóval többet, mint egy kép album. Figyelemre méltó a Kép vágó eszköz is, a bélyeg kép létrehozó. Egy képet képes a program átméretezni torzítás nélkül. Ha nélkülözzük a szoftver ezen a képességeit, akkor igen korlátozott a tudása, abban a tekintetben hogy mit lehet a fotókkal csinálni a weboldalon.

A weboldal készítő szoftver felületén tükröződik a Microsoft Word funkcionalitása, emiatt ismerős a legtöbb felhasználónak. Ugyanakkor a felület terjedelmes, zsúfolt, emiatt egyes felhasználóknak nehézkes. (főleg tapasztalatlanoknak). A szoftver sokat veszt az értékéből, mert a zsúfolt felületet növeli a kényelmet és használhatóságot.

A ThunderSite honlapja néhány GYIK szakaszból áll, ahol elolvashatjuk az általános és a termékkel kapcsolatos kérdéseket. A termék GYIK meglepően részletes, segítségével megtudjuk a kérdéseinkre adható válaszokat.

Nem is volt olyan figyelemre méltó, de a cég közvetlen technikai támogatást ad. Az egyetlen módja annak, hogy a céghez forduljon kérdéseivel egy online kapcsolatfelvételi űrlap, amelyben nincs e-mail cím vagy telefonszám megadva, tehát forduljon közvetlenül a gyártóhoz.


Weblap kód Designer