keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressDomain név megválasztása

Kategóriák : Keresőoptimalizálás


1. Ne a cég neve legyen a weboldal domain neve.

2. Válassz a kulcsszavak közül olyat, amely könnyen megjegyezhető, így egyedi név alatt futhat a weboldal. Többnyire minden népszerű kulcsszó a domain nevek között már foglalt, de egy domain névként használt szó a keresési eredményeken messzemenően javíthat.

3. Általában .hu végződésű neveket részesítsd előnyben. Nagyobb választék áll rendelkezésre ékezetes nevekben, amelyek szintén lehetnek népszerűek, bár az ékezetes nevek esetében regisztrálnak egy univerzális domain nevet is.

4. Ékezetes neveket nem tanácsos használni, hiszen a keresők a név beírásakor átalakításokat végeznek, valamint ilyen nevek leginkább nem gyakoriak. De marketing tevékenységgel javítható az ékezetes név popularitása.

5. A név egyszerű és betűzhető legyen. Frappáns megfogalmazás, ha érdekes a weboldal elnevezése, töredékszó vagy olyan elnevezés, amely a felhasználó szempontjából gondolkodásra késztet.

6. Honlapod domain címe ne legyen hosszú. Abban az esetben hosszú lehet a név, ha egyértelműen utal a weboldal típusára.

7. Fontos lehet a domain név kora is. Mennyi ideje fut a weboldal az interneten. Ha átvett és több éve működő név, akkor a PR értékének megítélése is pozitív irányba haladhat.


Weblap kód Designer