keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressHonlap elemzése, tartalma

Kategóriák : Keresőoptimalizálás

Általában olyan belső weboldal struktúrát érdemes választani, amely könnyen áttekinthető. A legegyszerűbb struktúra a hierarchikus szerkezet. Ennek a struktúrának van egy gyökér eleme, amely a weboldal kezdő oldala. Ebből célszerű az aloldalakat elágaztatni egy főmenüvel. A főmenü tartalmazhat almenüket vagy további linkeket.

Belső szerkezetet azért is ajánlott strukturáltan elhelyezni, mert áttekinthetőbb. A duplikált, többszörözött tartalmakat a keresőmotorok büntethetik.

Minden egyes kulcsszóhoz ki kell jelölnünk egy aloldalt, melyet az adott kulcsszóra fogunk paraméterezni.

Következő fontos szempontokat kell figyelembe venni:

1) Bejárható honlap

Általában a Google a képeket, flash animációkat nem tudja értelmezni, valamint keretek, frame-ek alkalmazása a weboldalakon nem ajánlott. A képeket „alt” attribútummal kell ellátni. A képekből készült menüket célszerű a weboldal végén szövegesen újra elhelyezni. A kizárólag Flash animációval készült weboldalak nem kerülnek indexelésre. Egy bevezető Flash intro, Flash animáció csökkentheti a látogatók tűrőképességét.

Kizárólag szöveges információkkal ellátott adatokat, szavakat, linket képes a keresőrobot értelmezni és indexelni.

2) Weboldalunk tartalma

Minél értékesebb egy weboldal, a kereső annál fontosabbnak tarthatja azt, és annál előrébb helyezheti honlapunkat a találati listán.

Google számára fontos, hogy minél jobban ki tudja szolgálni a felhasználókat, ezért pillanatnyilag a legfontosabb weboldalakat helyezi előrébb. Ha érdekes, értékes és jó a honlapunk és ha a fogyasztókat maximálisan kiszolgálja, akkor minden bizonnyal a Google számára is releváns.

Kulcsszó sűrűség azt jelenti, hogy az oldalon található 500 szóból 10 szó a keresőszó, vagyis az oldalon található szavak előfordulása 2%, azaz két százalék legyen. Ekkor felel meg honlapunk a keresőszónak. Általában egy oldalt nem érdemes több kulcsszóra paraméterezni, egy kulcsszó egy oldalra legyen paraméterezett.

3) Fejléc, header elemek használata

Header elemeknek nevezzük a <h1></h1>, <h2></h2>, <h3></h3>, <h4></h4>, <h5></h5>, <h6></h6> tag-eket, amelyeket a HTML forrásállományban használunk.
A h melletti szám jelöli a fejléc elem fontosságát. Általában az oldal címét h1-be az alcímeket h2-be célszerű tenni.
Fontos lehet az oldalon a kiemelt tag-ok használata is. <b></b> „bold” használata éppen olyan fontos lehet, mint a header használata.

4) Title, meta keywords és description beállításai

TITLE
Leghatékonyabb jellemzője egy weboldalnak keresőoptimalizálás szempontjából a címe, vagyis az szöveg, amely az ablak fejrészében legfelül található. Hasonlóan a keywords META jellemzőhöz, ide is érdemes kucsszavakat, vagy egy-egy kerek, egyszerű, lényegretörő mondatot helyezni. Lásd ennek az weboldalnak a címét az ablak fejrészén.

META
Megadhatjuk az alábbi META jellemzőket a weboldal <head> forráskódjában. Gondoskodjunk arról, hogy elegendő kulcsszó szerepeljen, valamint a leírás megadása is egyszerű legyen.
A kereső a keywords és a description alapján is indexelheti weboldalunkat, vagyis menti el azt a saját tárhelyén (tárolt oldal) és állítja be a sorrendiséget.
<meta name=”keywords” content=”honlapkészítés, webszerkesztés, webdesign” lang=”hu”>
<meta name=”description” content=”weboldalak elkészítése alfától omegáig” lang=”hu”>

Weblap kód Designer