keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressKeresőszavak gyakorisága

Kategóriák : Keresőoptimalizálás

Milyen kulcsszavakra optimalizáljuk weboldalunkat? Cikkünkből kiderül, hogy kulcsszó paraméterezés esetén hogyan válasszuk meg weboldalunkon a legmegfelelőbb kulcsszavakat. A kulcsszavak alapján a keresőbe beindexelt szavakat a keresőmotor képes megtalálni, azt egy keresési listában, jobb esetben előrébb a többi indexelt oldalnál, mutathatja.

A keresőoptimalizálás legelső lépése olyan kifejezések, kulcsszavak keresése, amelyre honlapunkat felkészíthetjük. Feladatunk az, hogy megtaláljuk azt 4-5 keresőszót, amelyre optimalizáljuk weboldalunk egy-egy weblapját. Általában minden oldat egy-egy kulcsszóra érdemes paraméterezni. Ha nagy a konkurencia, olyan szavakat érdemes választani, amely fedik az eredeti konkurens szót és ritkábban fordulnak elő, mint a gyakoribb ilyen típusú szavak. Olyan szavakat nem érdemes választani, amelyekre nem keresnek és nem a témakörnek felel meg.

Hogyan gyűjtsük a lehetséges kulcsszavakat?

Érdemes ezen az weboldalon megtekinteni a konkurencia 200 legnépszerűbb keresőszavát. A weboldal megrendelője az adott témakörben bizonyára szolgál némi információval, a honlap megrendelőjét kell kérdezni az adott kulcsszavakról. Ha már van listánk a szavakról, akkor a Google Keywords Suggestion tool-al érdemes megnézni kulcsszavaink népszerűségét. Ez egy számadat, amely megmutatja bizonyos időtartamon belül, milyen gyakran keresnek egy adott kulcsszóra. Ha beírunk egy kulcsszót a kereső címsorába, szerepel egy találati szám a lista elején, amely megmutatja az adott szó hányszor szerepel az indexelt oldalak között. Ha a népszerűséget és a találatok darabszámát elosztjuk egymással, kapunk egy arányszámot, amely a kulcsszó hatékonyságát mutatja.

Ha összegyűjtöttük a kulcsszavakat, használhatjuk azok ragozott formáját, az egybe írást, külön írást, szócserét és például a többes számot is. Ha a kulcsszó túl általános, akkor arra több felesleges találat is érkezhet. Példaként említeném, hogy az „ajándék ötletek” kulcsszóra az „meglepetés ajándék” változat is kiváló. Az „ajándék” szó önmagában túl általános, a „meglepetés” szó kevésbé használt. Az utóbbi több, gyakoribb, releváns találatot hozhat.

AdWords Editor olyan eszköz, amelyhez Google hozzáférés szükséges. Általa bizonyos költségkeret esetében, kulcsszavak napi díja szerint tesztelhetjük kulcsszavainkat. A kulcsszavaknak aktuális napi árfolyama van, kattintás / összeg. Ha túl általánosak a kulcsszavak, ezek értéke akár 100-200 forintba is kerülhet kattintásonként. Érdemes a drága kulcsszavakat kikapcsolni és a ragozott variációkat megtartani, ha azoknak kisebb a napi költsége.


Weblap kód Designer