keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressWeboldal utóélete

Kategóriák : Keresőoptimalizálás


Lehetőségünk van nyomonkövetni weboldalunk utóéletét statisztikai programokkal. Ilyen program például a Google Analytics vagy az Extremetracker is.

Egy weboldal domain elnevezésének lehet életkora, éppen ezért érdemes, ha nem is egy több oldalas weblapot, de legalább egy egy oldalas leírást elhelyezni a tárhelyen honlapunk számára. Az életkor mellett a keresőben való helyezést meghatározza az oldal optimalizálása is. Adwords hirdetés esetében weblapunk hamar felkerül az első oldali listára felső, alsó vagy jobb oldali elhelyezéssel. Hirdetés esetében növekedhet az weboldal PageRank-je gyorsabban az átlagosnál.

A statisztikák azonban azt igazolják, ha a weblap nincs hátrébb, mint az első tíz oldal, akkor az találatokat eredményezhet, mégha elenyésző számban is.

A lényeg az, hogy a weboldal folyamatosan mozog a találati listán. Egyre több találat esetében a találati listán elhelyezkedő többi honlaphoz képest az előrébb kerülhet. Ha fogynak a találatok, a listán hátrébb kerül.

Ha nagyon releváns oldalt készítünk, akkor kattintással sokan szavazhatnak az oldalra. Ez utóbbi abban nyilvánul meg, hogy néhány helyezéssel már a következő nap előrébb kerülhet. Ha továbbra is növekszik a találatok száma, előre mozdul a listán. A 30. pozícióról a tizenvalahányadikra ugorhat. Ha nincs a pozícióhoz képest elegendő találat, akkor hátrább kerül a huszonvalahányadik helyre. Ha a weboldalra azonban egyre több kattintás, látogató érkezik idővel elfoglalhatja a legjobb helyezéseket, mint az első vagy ötödik helyezés.


Weblap kód Designer