keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressSimple Popup Newsletter WordPress bővítmény

Kategóriák : CMS, Wordpress

Simple Popup Newsletter WordPress bővítmény

A „Simple Popup Newsletter” plugin egy olyan WordPress bővítmény, amelyet hírlevélküldő programok támogatásához fejlesztettem.

Bővítmény letölthető innen..

A program kezeli a hírlevélre történő feliratkozásokat, hírlevélről leiratkozásokat egy felugró ablak segítségével. A felugró ablak a weboldal tetején jelenik meg egy animáció kiséretében, és várja a látogató interakcióját.

A hírlevelek küldése mindig is problémás volt számomra, hiszen a levelek továbbításához kellő mértékű sávszélességet igényel egy webes tárhely. Adatbázisba gyűjthetjük az email címeket ezzel a programmal, amelyet az admin felületen adminisztrálhatunk. Szövegfájlokba exportálhatjuk az összegyűjtött, aktuális címeket. A .txt kiterjesztésű export fájl felsorolja az adatbázisban tárolt email címeket egymás után, minden sorban egy címet helyezve el, pontosvesszővel elválasztva.

Ez utóbbi listát akár egy Windows Live Mail alkalmazásba is importálhatjuk a címzettek mezőbe. Komolyabb hírlevélküldő alkalmazásokhoz is készült egy .CSV export lehetőség, amely esetében az export CSV fájl első oszlopa tartalmazza az email címekhez tartozó feliratkozók neveit, a második oszlop az email címeket.

Az email címek aktuális száma és aktuális állapota folyamatosan frissítésre kerülhet. Törölhetünk a listáról email címeket, ha a táblázat sorának első oszlopában bepipáljuk a jelölőnégyzetet. Ha több feliratkozó email címét és adatait akarjuk törölni, akkor egy oldalon lehetőség van több jelölőnégyzetet bepipálni. Ezután a jobb oldalon elhelyezett nyomógombbal végrehajthatjuk a törlést.

Leiratkozás esetén az előugró ablakban beírva az email címet és a leiratkozás gombra kattintva, a program törli a megadott email címhez kapcsolódó rekordot az adatbázis táblájából. Tehát ha újra exportáljuk az email címek listáját, akkor a leiratkozott személyek email címét és nevét az export fájl már nem tartalmazza. Következésképpen a hírlevél már nem jut el a leiratkozott személyek postafiókjába. Éppen ezért hírlevél küldése előtt mindig érdemes a címzettek névsorát aktualizálni úgy, hogy mindig exportáljuk a címzettek email címeit, és utána közvetlenül importáljuk azokat a hírlevélküldő szoftverbe.

• Az admin felületen ki lehet kapcsolni a felugró ablak megjelenítését.
Be lehet állítani, hogy a feliratkozás előugró ablaka hány másodperc múlva jelenjen meg.

• Meg lehet adni egy szignifikáns URI-t, annak érdekében, hogy melyik oldalon jelenítse meg a program a leiratkozás felugró ablakát. Például „page_id=2” paraméter legyen adott a böngésző címsorában egy oldal betöltődése esetében. Ezt a részkifejezést vagy paramétert az URL tartalmazza, és a program innen tudja, melyik oldalon jelenítse meg a leiratkozás felugró ablakát automatikusan, amint az oldal betöltődött a böngészőbe.

• Nyelvi fordításokat vagy a megjelenített szövegek idegen nyelvű, anyanyelvi megfelelőjét megadhatjuk az admin felületen.

• A WordPress oldalakon vagy bejegyzésekben input nyomógombokat helyezhetünk el a feliratkozáshoz és leiratkozáshoz egy szögletes zárójelben megadott inzerttel, amely például : [unsubscribtion caption=”Hírlevél Leiratkozás”]. Ennek hatására egy „Hírlevél Leiratkozás” feliratú nyomógomb lesz az oldalon vagy bejegyzésben, amelyre kattintva felugrik a popup ablak.


Weblap kód Designer