keszites.com

Grafikai tervezés  -  Webdesign  -  Honlapkészítés | Websablon | WordpressWordPress hook vagy alkalmazás horgony

Kategóriák : Wordpress

WordPress hook vagy alkalmazás horgony

HOOK vagy horgony
A hook-ok a WordPress keretrendszer vonatkozási pontjai. Olyan pontok vagy helyek a CMS forráskódjában, amelyhez további programkódokat lehet illeszteni.

Függvény végrehajtását bármelyik hook-hoz lehet rendelni a következő megadási módokkal.
add_action($hook, $function_to_add, $priority, $accepted_args);
add_filter($tag, $function_to_add, $priority, $accepted_args);

Jelentős különbség a két megadás között, hogy az egyikkel inkább függvényeket, utasításokat cserélhetünk ki vagy módosíthatunk, amíg a másikkal változók értékét változtathatjuk meg. Az egyikkel egy akciót hajtunk végre, a másikkal pedig egy változó értékét módosíthatjuk.

Ahol a $hook a horgony neve, a $function_to_add a függvény elnevezése, amelyet végre kell hajtani. A $priority pedig a végrehajtás sorrendiségét határozza meg, megadása opcionális. Alapból értéke 10, minél inkább kisebb ez a szám, annál inkább előrébb hajtja végre a hozzárendelt függvényt. $accepted_args a paramétereket számát, vagyis az argumentum változók darabszámát adja meg, amely szintén opcionális, vagyis nem kötelező a megadása.

$result = apply_filters($tag, $value, $var ...);

A fenti függvénnyel a $tag vonatkozási ponton $value értéket adunk a $result változónak, és előtte a rendszer végrehajtja a hozzárendelt filter akciókat, függvényeket vagy tevékenységeket. A $var pedig azon paramétereket adja meg, amelyet továbbadunk a taghez hozzárendelt függvényhez.

Például:
Jelen esetben a honlap címét, amely a böngésző ablakának címe is lesz, kívánjuk megváltoztatni valahogyan az alábbi függvényen belül.

function theme_wp_title($title, $separator) {
  ...
  return $title;
}
add_filter('wp_title', 'theme_wp_title', 10, 2);


Bővebb szakanyag található itt:
Link..


Weblap kód Designer